کد خبر: ۳۱۷۰۷۸
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۷

ترامپ دوباره با چماق «تعرفه» سراغ اروپایی‌ها رفت

سرویس خارجی-
دونالد ترامپ بار دیگر با چماق تعرفه سراغ اروپایی‌ها رفته و تهدید کرده است کشورهایی را که قانون مالیات و مقررات آنها شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا را هدف قرار می‌دهند ،مشمول تعرفه خواهد کرد.
عقب‌نشینی در مقابل ترامپ فایده ندارد. او همه را تسلیم و مطیع می‌خواهد. طی 8 ماه گذشته او با چماق «تحریم و تعرفه» تلاش کرده همه جهان را مطیع خود سازد! این ماهیت استکبار است. برای مستکبر دوست و دشمن فرقی ندارد و در این میان دوستان واشنگتن در اروپا و آسیا نیز مشمول این سیاست باج‌گیری بوده‌اند. ترامپ حتی پس از توافق تعرفه‌ای با چین، دوباره این کشور را تهدید کرده در صورتی که پکن آهن‌رباهای موردنیاز آمریکا را تأمین نکند، تعرفه‌ای ۲۰۰درصدی «یا چیزی شبیه به آن» بر واردات این کشور تحمیل خواهد کرد. ترامپ گفته است: «آهن‌رباها را باید به ما بدهند. اگر آهن‌ربا ندهند، مجبوریم تعرفه‌ای ۲۰۰درصدی یا چیزی شبیه آن وضع کنیم.» در مورد اروپا هم سیاست باج‌گیری ترامپ تمامی ندارد. ماه گذشته سرانجام اروپا در جنگ تجاری مقابل ترامپ عقب نشست و به توافقی تن داد که بسیاری از کارشناسان اعلام کردند از سر ناچاری بوده و اروپا برای جلوگیری از بروز فاجعه در روابط با آمریکا به این توافق تن داده است. ترامپ پیش از این تهدید کرده بود که اگر اروپا تا 10 مرداد به توافق تجاری با آمریکا تن ندهد با تعرفه 30‌درصدی بر روی همه کالاهای صادراتی از اروپا به مقصد آمریکا مواجه خواهد شد. اما در نهایت اتحادیه اروپا تعرفه‌های 15درصدی به کالاهای صادراتی به آمریکا را پذیرفت. پس از اعلام این توافق شماری از مقامات اروپایی آن را «شکست» بروکسل در جنگ تجاری با کاخ‌سفید و روز بد برای اروپا نامیدند.
بهانه جدید برای باج‌گیری جدید
گزارش‌های جدید حاکی است سیاست باج‌گیری ترامپ از اروپا تمامی ندارد و ترامپ در بهانه‌ای جدید گفته است کشورهای اروپایی که قانون مالیات آنها شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا را هدف قرار دهد، مشمول تعرفه خواهند شد. روزنامه گاردین در این زمینه نوشته است: این اقدام ترامپ می‌تواند به مالیات بر خدمات دیجیتال در انگلیس و برخی کشورهای اتحادیه اروپا همچون فرانسه، ایتالیا و اسپانیا ضربه بزند. براساس این گزارش ترامپ در شبکه اجتماعی متعلق به خود موسوم به تروث‌سوشال مدعی شد، مالیات بر خدمات دیجیتال، مقررات و یا قوانین در این حوزه با هدف آسیب رساندن یا تبعیض علیه فناوری آمریکا طراحی شده‌اند. وی افزود: چنین اقداماتی، از جمله مالیات خدمات دیجیتال (DST) در بریتانیا که سالانه حدود ۸۰۰میلیون پوند از شرکت‌های فناوری جهانی از طریق مالیات ۲درصدی بر درآمدها جمع ‌آوری 
می‌کند، «به طرز ظالمانه‌ای به بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری چین امتیاز کامل می‌‌دهد». ترامپ نوشته است به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در مقابل کشورهایی خواهد ایستاد که به شرکت‌های فوق‌العاده فناوری آمریکا حمله می‌کنند. به گزارش ایرنا وی افزود، تا وقتی این اقدامات به ادعای او تبعیض‌آمیز حذف نشده است، تعرفه‌های مازاد اساسی را بر کشورهای صادرکننده به آمریکا اعمال خواهم کرد و محدودیت‌هایی را برای صادرات فناوری کاملاً محافظت‌شده و تراشه‌های آمریکایی در نظر خواهد گرفت. به نوشته گاردین این تصمیم ترامپ فشارهایی را بر انگلیس و اتحادیه اروپا وارد خواهد کرد که به مقرراتی را برای مهار قدرت غول‌های فناوری از طریق قانون خدمات دیجیتال وضع کرده‌اند با این حال تحادیه اروپا گفته است تعهدی نسبت به هیچ‌گونه تغییری در مقررات و قوانین خود در حوزه دیجیتال ندارد.